Lihanleikkuukoulutusta

Lapin ammattiopiston Jänkätien toimipisteessä opetellaan taas syksyn tullen leikkaamaan poroa

Lihanleikkaus aloitetaan pukeutumalla asianmukaisiin, työturvallisiin asuihin. Käsien pesun jälkeen aloitetaan työt leikattavien ruhojen punnituksella, pH-mittauksilla sekä puukkojen teroituksella. Sitten siirrytäänkin jo varsinaiseen lihanleikkuuseen: aloitetaan ruhojen raakapaloittelu ja vähitellen erotetaan sisäfileet, paistit, lavat, kyljet ja muut osat omiksi lajitelmikseen.

Lihanleikkausta Lapin ammattiopistossa Jänkätien toimitiloissa opettavat elintarvikealan opettaja Hannu Pekkala ja tuotekehittäjä Tapani Koski.

Lihanleikkaajaksi oppii vain tekemällä, mutta kerrata voi katselemalla opetusvideoitamme! 

Lihanleikkuun opetusvideosarja löytyy poroverkko.fi – sivustoltamme/Lihan jalostaminen -osiosta:
Tutustu

Lisäksi pari videota syksyn 2014 lihanleikkuu-koulutuksista:

 

Kommentit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *